Adıyaman Belediyesi Yeraltı Şebeke İhalesiyle İlgili Şeffaflık Soruları... “Kime? Nasıl Verdi?”

02nethaber’in haberine göre, Adıyaman Belediyesi tarafından yapılan bir yeraltı şebeke ihalesinin iki kişiye verildiği iddiaları kamuoyunda tartışma konusu oldu. Belediye Başkanı Abdurrahman Tutdere’den beklenen açıklamaların gelmemesi, sürecin şeffaflığına dair endişeleri artırdı. Belediye Başkanı Tutdere’nin seçim beyannamesinde yer alan "Tüm ihaleler kameralar önünde, şeffaf bir şekilde yapılacak" vaadiyle çelişip çelişmediği merak konusu.

Adıyaman halkı ve kamuoyu şu sorulara yanıt bekliyor:

İhaleyi gerçekten iki kişiye mi verdiniz? Verdiyseniz, ihalenin toplam tutarı nedir? İhaleye başka firmalar da katıldı mı, yoksa bu iki kişiye özel mi verildi? Şeffaflık sözünüze bugüne kadar ne kadar sadık kaldınız?

Yaman Ekspres ve 02nethaber’e göre, Adıyaman halkı Belediye Başkanı Abdurrahman Tutdere’den bu konuyla ilgili net ve açıklayıcı bir cevap bekliyor. Başkanın bu konuda sessizliğini koruması, kamuoyunda rahatsızlık yaratıyor ve daha fazla spekülasyona neden oluyor. Belediye yönetiminin, kamuoyunu doğru bilgilendirmek adına bir an önce açıklama yapması bekleniyor.