Belediye başkanı’nın makam odasına haciz geldi

CHP’li Döşemealtı Belediye Başkanı Menderes Dal, belediyenin önceki dönemden kalan borçları nedeniyle yaşanan haciz işlemleri ve belediyenin mali durumu hakkında önemli açıklamalarda bulundu. Hatırlanacağı üzere, bir önceki gün, belediyeden alacaklarını tahsil edemeyen bir firmanın avukatları aracılığıyla gerçekleştirilen icra işleminde, başkanlık makamındaki tüm eşyalar haczedilmişti.

Başkan Dal, göreve geldikten sonra, kendilerinden önceki CHP’li başkan Turgay Genç ve yönetiminden devralınan mali tabloyu belediye binasının girişine asarak vatandaşları bilgilendirmişti. Bu tabloda, belediyenin toplam borcunun 1 milyar 421 milyon 480 bin 557 lira 58 kuruş olduğu açıklanmıştı. Ancak, eski Başkan Genç ve CHP Antalya İl Başkanlığı'nın itirazları üzerine pankart kaldırıldı.

Haciz sonrası, yeni bir makam odası oluşturan Dal, yere serili Döşemealtı halısı ve plastik masa-sandalyelerle çalışmalarına devam ediyor. İHA’ya yaptığı açıklamalarda, seçimden 10 gün önce Döşemealtı Belediyesi'nin 122 milyon TL’lik bir asfalt ihalesi yaptığını belirten Dal, bu ihalenin sürdürülebilir olmadığını söyledi. Dal, “Bu ihaleye aynı zamanda giren başka bir firma 63 milyon TL teklif vermiş, yani neredeyse yarı fiyat. Ancak, diğer firma tercih edilmiş” dedi.

"Mali Disiplin ve Tasarrufla Borçları Ödeyeceğiz"

Dal, aynı şirketin üç farklı firma aracılığıyla belediyeden ihale aldığını ve bu firmaların Döşemealtı Belediyesi'ne defalarca iş yaptığını belirtti. Göreve geldikten sonra belediyenin mali durumunu analiz ettiklerini ve yaklaşık 1.5 milyar TL'lik borçla karşılaştıklarını ifade eden Dal, bu borçları ödemek için mali disiplin planı hazırladıklarını açıkladı. Başkan Dal, tasarruf tedbirleri kapsamında 43 hizmet aracını 18’e düşürdüklerini ve kendisinin makam aracı kullanmadığını belirtti.

Belediyeye kendi aracıyla gelip gittiğini söyleyen Dal, “Bizler makam odasında doğmadık. Şeffaf belediyecilik anlayışımızla bu borçları ödeyeceğiz. Alacaklılarla görüşmelerimiz devam ediyor, biraz zamana ihtiyacımız var” dedi.

"Milli Serveti Koruyacağız"

Dal, 122 milyon TL’lik asfalt ihalesinin “muhtelif yerler” denilerek yapıldığını, ancak bu yerlerin tespit edilemediğini belirtti. Altyapı çalışmaları tamamlanmadan asfalt dökmenin milli servete zarar verdiğini ifade eden Dal, “Altyapı çalışmaları tamamlanmadan asfalt dökmeyeceğiz. Bu paralar milli servet, 20-25 yıl dayanacak şekilde asfalt döküp, geri dönüşü olmayan işler yapacağız” dedi.

"Şeffaf ve Tasarruflu Yönetim Anlayışı"

Döşemealtı Belediyesi'nin gelirlerinin kısıtlı olduğunu belirten Dal, son 10 yılda 780 dönüm arazi ve 85-90 dükkan satıldığını söyledi. “Gelir-gider dengesini gözeterek sürdürülebilirliği sağlayacağız” diyen Dal, belediyenin gayrimenkullerini satarak borçları ödemeyi planladıklarını belirtti. Döşemealtı halkına vaat ettikleri hizmetleri adım adım gerçekleştireceklerini vurgulayan Başkan Dal, sabır ve zaman talep etti.