Hukukçu Başkan, İmar İddialarına Nasıl Yanıt Verecek?

Adıyaman Belediye Başkanı Abdurrahman Tutdere, büyük umutlar ve adalet beklentileri ile halkın desteğini alarak göreve gelmişti. Ancak Barbaros Mahallesi'ndeki 873 ada 6 nolu parselde yapılan imar değişikliği, eşi ve baldızının hissedar olduğu belirtilen parseldeki ayrıcalıklı düzenlemelerle ilgili iddiaları gündeme getirdi. Tutdere, bu iddialarla ilgili olarak kamuoyunu bilgilendirecek mi?

 

Vatandaş Hasan Özbey’in Talebi

 

Vatandaş Hasan Özbey, Bilgi Edinme Hakkı çerçevesinde Adıyaman Belediyesi'ne başvurarak, Tutdere'nin eşi ve baldızının hissedar olduğu iddia edilen parselde yapılan imar değişikliklerinin neye göre şekillendirildiğini ve bu değişikliklerin gerekçelerini sordu. Tutdere, bu iddialara yasal süre içinde açık ve şeffaf bir yanıt verecek mi? 15 günlük yasal süre işliyor, kamuoyu yanıt bekliyor.

 

Şeffaflık ve Adalet Beklentileri

 

Göreve gelirken şeffaflık ve adalet sözleri veren Tutdere'nin, ailesine tanınan bu ayrıcalıklar iddiaları karşısında nasıl bir açıklama yapacağı merak konusu. Verdiği sözler ve bu iddiaların halkta oluşturduğu soru işaretleri, beklentileri zorluyor. Adıyaman halkı, şeffaflık ve tarafsız yönetim beklentisiyle oy verdikleri başkanlarının, bu iddialara karşı açık ve net bir açıklama yapmasını istiyor.

 

Halkın Güveni Ne Olacak?

 

Adalet beklentisiyle seçilen Tutdere’nin bu imar düzenlemeleriyle ilgili vereceği yanıt, halkın ona duyduğu güvenin devam edip etmeyeceğini belirleyecek. Kamu kaynaklarının adaletli ve eşit dağıtılması konusunda sık sık vurgular yapan Tutdere, şimdi kendi ailesiyle ilgili bu imar düzenlemesi iddiası ile eleştirilerin odağında.